Hvem står bak

Initiativtakere:
Lions Club Sandnes Høyland


De øvrige Lionsklubber i sone 5:

Lions Club Ganddal
Lions Club Riska
Lions Club Sola
Lions Club Tananger

Lions International Foundation

Lions Distrikt 104

Sandnes Handicaplag

Sandnes og Gjesdal helsesportlag

Sandnes kommune

Rogaland Fylkeskommune

Sandnes Sparebank

logo_stor

Lions:

The International Association of Lions Clubs – Lions Clubs International – ble stiftet 7. juni 1917 av den amerikanske forretningsmannen Melvin Jones. Lions kom til Europa i 1948, med Sverige som første europeiske land, og Lions Club Stockholm som første klubb. Året etter kom Norge med i Lions, som det fjerde land i Europa. Lions Club Oslo var den første lionsklubb i Norge.

Vi finner en mengde ulike samfunnsformer og kulturer i Lions. Men vi har et felles verdigrunnlag og felles mål. Dette gjør Lions til en verdensomspennende organisasjon, og ikke bare til enkeltstående klubber og nasjoner.

Lions har fått innpass i alle verdensdeler. Organisasjonen har i dag ca. 1,4 millioner medlemmer i 196 land og geografiske områder. Lions Clubs International er i dag verdens største humanitære serviceorganisasjon. I Norge er det ca. 13.500 medlemmer fordelt på 515 klubber. Det er Lions-klubber i nesten alle landets kommuner. Lions er åpen for alle, både kvinner og menn.

Lions samler inn penger til både lokale, nasjonale og internasjonale formål. Fureneset Aktivitetssenter er et slikt lokalt formål, hvor både Lionsklubbene i Sandnes og Gjesdal har bidratt, men også Lions nasjonalt og internasjonalt. Blant nasjonale formål kan nevnes narkotikaforebyggende arbeid, Lions førerhundskole og Røde Fjær-aksjonene, hvor det blant annet er samlet inn penger til kreftforskning- og rehabilitering. Internasjonalt bevilges penger til et utall prosjekter, men ett av de viktigste er uten tvil øyehelseprosjektet i Uganda, hvor Lions har forpliktet seg til å samle inn millioner av kroner.

Mer om Lions-bevegelsen kan du lese her.