Hvem står bak

logo_stor

Lions:

The International Association of Lions Clubs - Lions Clubs International - ble stiftet 7. juni 1917 av den amerikanske forretningsmannen Melvin Jones. Lions kom til Europa i 1948, med Sverige som første europeiske land, og Lions Club Stockholm som første klubb. Året etter kom Norge med i Lions, som det fjerde land i Europa. Lions Club Oslo var den første lionsklubb i Norge.

Vi finner en mengde ulike samfunnsformer og kulturer i Lions. Men vi har et felles verdigrunnlag og felles mål. Dette gjør Lions til en verdensomspennende organisasjon, og ikke bare til enkeltstående klubber og nasjoner.

Lions har fått innpass i alle verdensdeler. Organisasjonen har i dag ca. 1,4 millioner medlemmer i 196 land og geografiske områder. Lions Clubs International er i dag verdens største humanitære serviceorganisasjon. I Norge er det ca. 13.500 medlemmer fordelt på 515 klubber. Det er Lions-klubber i nesten alle landets kommuner.

Lions samler inn penger til både lokale, nasjonale og internasjonale formål. Fureneset Aktivitetssenter er et slikt lokalt formål, hvor både Lionsklubbene i Sandnes og Gjesdal har bidratt, men også Lions nasjonalt og internasjonalt. Blant nasjonale formål kan nevnes narkotikaforebyggende arbeid, Lions førerhundskole og Røde Fjær-aksjonene, hvor det blant annet er samlet inn penger til kreftforskning- og rehabilitering. Internasjonalt bevilges penger til et utall prosjekter, men ett av de viktigste er uten tvil øyehelseprosjektet i Uganda, hvor Lions har forpliktet seg til å samle inn millioner av kroner.

Mer om Lions-bevegelsen kan du lese her.